Американський медіа ресурс Business Insider пише про новий популярний тренд на IT ринку Північної Америки – все більше програмістів переїжджають із Кремнієвої долини в Канаду. Все більше компаній, зокрема, Facebook, Google, Lever, Postmates, Tile відкривають офіси в Торонто.

Читайте нас в Telegram: проверенные факты, только важное

Видання називає декілька причин, зокрема високі ціни на нерухомість в Штатах та жорстку міграційну політику, яка змушує глобальних IT-гравців шукати альтернативні варіанти залучення іноземних спеціалістів.

Українським компаніям також не варто стояти осторонь світових трендів і активніше шукати можливості співпраці з канадським IT сектором. І ось чому.

1. Зростаючий попит на IT спеціалістів в Канаді

За останні 15 років було створено близько 300 000 робочих місць в галузі IT Канади.

Рада з питань інформаційних та комунікаційних технологій Канади (ICTC) прогнозує, що до 2021 року канадський IT сектор потребуватиме 216 000 кваліфікованих співробітників. При цьому, власними силами – за рахунок випускників вузів та імміграції – Канада забезпечити цей попит не зможе. А отже зростає роль експорту IT послуг та залучення спеціалістів на умовах аутсорсингу.    

Читайте также: Платья вместо тапок, экономия, спорт. Карантинные тренды в е-commerce

2. Стабільність ринку

В умовах зростаючого протекціонізму в США та значних обмежень у імміграційній політиці, багато роботодавців там стикнулися з проблемами у наймі персоналу. Натомість Канада, всесвітньо відома своєю лояльною імміграційною політикою, впроваджує програму «Глобальний потік талантів» (Global Talent Stream), яка дозволяє  IT-фахівцям з усіх країн отримувати візи за спрощеною процедурою. До цього слід також додати відносно дешевшу вартість житла в Канаді, та високі соціальні стандарти, що гарантуються державою.

3. Високі заробітні плати

Працівники  IT компаній в Канаді заробляють біля 80 000 канадських доларів на рік, що на 61% більше, ніж в середньому по економіці. Протягом 2011-2016 рр. середня зарплата в IT-секторі зростала швидше, ніж зарплата в інших секторах економіки країни - на 13% порівняно з 8,7%.

 Присоединяйтесь к Instagram Liga.net - здесь только то, о чем вы не можете не знать

4. Корона ефект - зростання потреби в IT послугах

Світ зіткнувся з небаченою досі ситуацією, коли всі без винятку економіки були поставлені на паузу через пандемію. Але, як я кажуть, не було б щастя, так нещастя допомогло. Більшість сервісів переводиться в онлайн, по всьому світу практикується новий формат роботи з дому.

Наприклад, Facebook дозволив працівникам працювати з дому до кінця року, а Twitter взагалі планує не поновлювати роботу в офісі. Це призвело, в свою чергу, до значного зростання попиту на такі послуги як телемедицина, дистанційне навчання, логістичне постачання, фінансові розрахунки тощо. І все це на тлі в рази злетівшого попиту на послуги з кібер безпеки. В поєднанні з вищенаведеними перевагами, на канадському ринку створюють унікальні можливості для розвитку IT компаній, в тому числі і з України.

5. Вихід на ринок Північної Америки через Канаду

Канада чи не найкраща країна для здійснення мрії багатьох компаній – виходу на глобальний ринок. Але все вище наведене не означає, що шлях на ринок Канади вимощений трояндовими пелюстками.

Оскільки Канада – ринок глобальний, то і конкурувати потрібно буде не лише з канадськими компаніями, а й іноземними гравцями, що відвойовуюсь свій шмат пирога на канадському ринку.

Висока конкуренція автоматично означає високу планку виходу на ринок - обов’язково потрібна відповідність міжнародним стандартам, класифікаціям, мовним вимогам, нарешті.